Servicii:
|
Costin Burlacu
O strangere ferma de mana, un zambet, increderea in sine si pregatirea temeinica ajuta mult candidatul la obtinerea postului dorit.
A mai trecut o zi si nu prea ati facut mare lucru la serviciu? Nu este cazul sa va bucurati ca i-ati mai "pacalit" inca o data pe sefii, pentru ca, la final, tot dumneavoastra veti fi cel care are de pierdut. Pe timp de criza (si nu numai), sunt pastrati doar angajatii eficienti, care dau rezultate.
[...]
1. Nu va mai plangeti!
Daca va plangeti in mod constant ca aveti prea mult de lucru, incetati sa o mai faceti, pentru ca nu va foloseste la nimic. Mai bine incercati sa va organizati mai bine. Asta inseamna sa veniti la timp la serviciu, sa nu va pierdeti vremea la cafele si tigari ori in discutii pe Messenger sau jucandu-va online. Cu siguranta, daca veti aloca opt ore inchegate doar proiectului la care lucrati, veti reusi sa va incadrati in timp si sa nu stati peste program la serviciu.
[...]
2. Autoevaluati-va!
Pentru a vedea cat de eficient sunteti, este indicat sa va autoevaluati "la sange". Scrieti pe hartie care au fost realizarile dumneavoastra in ultima perioada si care ar trebui sa fie, conform cerintelor.
[...]
3. Eliminati stresul!
Unul dintre factorii care contribuie, de regula, in mod negativ la incercarea de a fi eficient este prezenta stresului.
Un mediu stresant (cauzat de un manager tensionat sau de obiective nerealiste) este o piedica in calea obtinerii rezultatelor bune in timp scurt si cu efort redus.
Pentru a fi eficient este indicat sa eliminati factorii stresanti. Vorbiti cu seful despre ce anume va deranjeaza si solicitati-i obiective clare si termene-limita concrete.
4. Organizati-va!
Un loc de munca organizat si curat va indeamna sa lucrati mai cu spor. Specialistii in resurse umane recomanda sa va debarasati de orice hartie inutila de pe birou. Fiecare lucru trebuie sa aiba un loc bine stabilit, iar ordinea sa fie respectata. La finalul zilei, locul de munca trebuie sa arate la fel ca dimineata: totul ordonat, clasificat, usor de gasit.
[...].
5. Respectati termenele!
Este indicat sa va straduiti sa respectati termenele-limita. si asta pentru ca, pe langa faptul ca veti fi apreciat si veti "da" bine in ochii sefului, nu veti incurca nici un coleg. Ganditi-va ca lucrati la un proiect comun. Daca dumneavoastra nu va terminati la timp treaba, s-ar putea ca si altii sa fie nevoiti sa amane predarea partii lor de proiect. Practic, "contribuiti" la ingreunarea obtinerii rezultatelor asteptate.
6. Prioritizati!
Binecunoscuta "to do list" este folosita de multi dintre noi, insa de multe ori este doar o lista de activitati notate la intamplare, fara a respecta prioritatea acestora. [...]
7. Colaborati cu echipa!
Eficienta in munca, spune Mihaela Lefter, specialist in resurse umane la compania Skill Team, include si colaborarea cu membrii echipei. Un personaj izolat, care abia leaga doua vorbe cu colegii, este greu de crezut ca va fi si eficient. Motivul este dat de absenta comunicarii. Asta este valabil pentru situatia in care lucrati alaturi de colegi, si nu la un proiect independent.
8. Anticipati!
Sefii iubesc subalternii care gandesc in perspectiva si care prevad si pasul urmator al proiectului.
[...]
9. Cereti ajutor!
Eficienta nu tine numai de dumneavoastra, ci si de seful pe care il aveti.
[...]
10. Delegati!
Chiar daca aveti un plan de lucru pe care il respectati, este posibil ca un lucru neprevazut sa se intample. Pentru ca o astfel de situatie sa nu va strice socotelile, este bine sa o prevedeti si sa-i alocati 20-30% din timp. Mai exista si solutia delegarii, o metoda de a fi eficient si un instrument de a motiva subalternii.
[...]
Romania Libera
Luni, 13 Iulie 2009
http://www.romanialibera.ro/a159571/10-tehnici-pentru-a-deveni-eficient.html
|
Evenimente Skill Team
|