Servicii:

Training

Team Power Effect

Team Building

Master Training Performance

Program de Certificare Tematica

Training needs assessment

Outplacement

HR Consulting

Assessment

Organizational Surveys

Performance Evaluation System

Employee Induction and Retention


 


 

Parteneri:

 

 

 

Linkuri recomandate


MUZEUL NATIONAL DE ARTA‚ AL ROMÂNIEI


 

 

Evenimente Skill Team



 

 

Serile performantei

 

 

 

Noaptea Muzeelor


 




TURNEUL DE TENIS:




 




Sustinem:

 

 

 

 



 


 

Care sunt start-up-urile scumpe (startups.ro)




Spatiul, echipamentele, angajatii si certificatele sau autorizatiile necesare pot duce investitia initiala intr-o afacere pana la 500.000 de euro - un milion de euro, chiar si in situatiile in care aparent este vorba de un business care are nevoie de putini bani pentru a se lansa pe piata si a-si desfasura activitatea.

 

[...]

“Greseala pe care o fac majoritatea antreprenorilor este ca isi doresc sa faca mari afaceri, dar nu inteleg ce este o organigrama de firma. Oamenii nu au fise de post, delegarile sunt neclare, platile nu sunt legate de obiective, iar motivarea oamenilor este considerata neimportanta”, subliniaza pentru startups.ro Marian Manolache, Consultant Antreprenorial la compania de consultanta Skill Team.


Factorii care influenteaza investitia initiala
Constructia sediului, cumpararea acestuia sau inchirierea unui spatiu foarte mare ar fi un prim factor de crestere a sumei initiale. Investita se mareste si daca este nevoie de angajati scumpi, cu inalta calificare, sau de multe persoane. Este nevoie de multi bani si daca afacerea necesita echipamente scumpe, dar valoarea investitiei initiale ar putea sa scada daca acestea ar putea fi cumparate in leasing sau la mana a doua.

[...]

Si obtinerea anumitor certificate, licente, soft-uri sau autorizatii creste suma de bani necesara la inceput. In plus, in cazul autorizatiilor se pierde si timp pana la primirea lor, ceea ce poate afecta strategia de afaceri sau poate duce la ratarea unor oportunitati.

Un start-up poate fi scump si daca pe langa investitia initiala se ia in calcul o perioada in care afacerea va functiona pe pierdere si este nevoie de bani pentru a sustine activitatea.

[...]
Chiar daca exista situatii in care pentru unele afaceri investitia este mica, sunt necesari de multi bani pentru desfasurarea activitatii. Asa este cazul serviciilor suport (contabilitate, fiscalitate si IT),  de consultanta sau marketing.

[...]
Din cauza numarului mare de certificate, autorizatii si licente necesare, afacerile din HoReCa sunt printre cele mai scumpe. Investitia este marita si de inchirierea sau achizitia spatiului necesar.

Pe acest segment, cele mai scumpe sunt investitiile in deschiderea hoteluri. De obicei este vorba de constructia de la zero a unei cladiri, asa ca 500.000 de euro poate fi o suma redusa, din cauza costurilor implicate (teren, constructie, amenajare etc)

[...]
Si restaurantele pot ajunge la sume considerabile, fiind cunoscute cateva cazuri din Romania a caror amenajare s-a facut cu milioane de euro.

[...]

Printre start-up-urile cu investitie initiala mica pe segmentul HoReCa, dar a caror exploatare este scumpa, se numara unele tipuri de tonete si chioscuri. Investitai poate sa creasca in functie de locul in care sunt amplasate.

[...]
Pe langa costurile cu persnalul si promovarea, bugetul initial necesar unui magazin poate creste substantial din cauza decorarii, stocului initial, a depozitului sau suprafetei mari de vanzare.

[...]

In cazul anumitor magazine online, investitia initiala poate sa fie mai mica.
 [...]

Din cauza normelor de functionare, a amplasarii in zone centrale sau semicentrale si a utilajelor necesare, atelierele mecanice, service-urile sau spalatoriile auto si showroom-urile intra pe lista start-up-urilor scumpe.

O investie mai mica poate fi pentru o spalatorie auto cu echipamente second-hand si amplasare semicentrala sau periferica. Insa pot sa apara costuri mai mari pe parcurs, in functie de de cum au fost utilizate si pastrate echipamentele.

Si firmele de transport pot necesita investitii mari daca sunt cumparate autovehicule noi si se vizeaza construirea unei flote minime.

[...]

O solutie pentru micsorarea investitiei ar fi cumpararea unei firme din domeniu, care are o flota mai veche.

[...]

Investitii mari sunt si pentru unele francize din domeniul food&beverage, precum Starbucks, Pascucci Cafe sau HardRock Caffee, unde sumele variaza intre 500.000 de euro si 2 milioane de euro pentru o unitate.

[...]
Unele dintre cele mai scumpe start-up-uri sunt cele din productie, indiferent de segmentul de piata. De exemplu, numai pretul pentru o hala de productie in domeniul alimentar poate sa depaseasca un milion de euro.

[...]

Chiar daca sunt considerate a fi start-up-uri ieftine, firmele de constultanta pot fi costisitoare daca sunt angajati seniori cu salarii mari si este nevoie de certificate si autorizatii de functionare. Este cazul unor firme din avocatura, contabilitate, audit, HR sau recrutare.

Investitia initiala creste in cazul firmelor de constructii, daca sunt folosite utilaje costisitoare. Start-up-urile din IT pot sa fie scumpe daca echipa initiala este mare si fiecare persoana are nevoie de diverse echipamente si licente.

[...]

De investitii mari este nevoie si pentru unitatile de reciclare a deseurilor si transformarea acestora in energie si produse reciclabile, chiar daca o parte din suma poate sa fie sustinuta din fonduri structurale.

“Avizele de amplasare, de mediu, patentele si licente sunt cheltuieli substantiale, in acest caz”, spune Marian Manolache.

Firmele din telecom sau servicii financiare presupun sume mari de bani pentru active necorporale (licente, brevete, autorizatii etc), sisteme informationale specializate si sisteme de securitate.

[...]

Printre start-up-urile sumpe se numara si gradinitele private (daca se cumpara si amenajeaza o casa), afacerile de divertisment sportiv (daca se cumpara o ambarcatiune), centrele SPA, prelucrarile mecanice, birourile de proiectare (daca se cumpara un numar mare de licente si sunt multi angajati specializati) centralele eoliene (acestea au avantajul sa pot obtine finantari europene).[...]

Redactor: Alina Botezatu

startups.ro

01 Iunie 2009

http://www.startups.ro/analize/care-sunt-start-up-urile-scumpe

 
Bookmark and Share

Evenimente Skill Team




Acasa   |    Cine ne recomanda   |    Servicii   |    Aprecieri ale Clientilor   |    Galerie foto   |    Contact


 |  Training  |  Team Power Effect  |  Team Building  |  Master Training Performance  |  Program de Certificare Tematica  |  Training needs assessment  |  Outplacement  |  HR Consulting  |  Assessment  |  Organizational Surveys  |  Performance Evaluation System  |  Employee Induction and Retention  | 


Skillteam ® Copyright 2009 - 2020 | Programare si administrare site Web Activ | Intranet



Parteneri: | catering bucuresti

Asigurat rca ieftin