Ce sa faceti dupa concediere (Romania Libera)
Felicia Niculae Traistariu
5 03 2009
Concedierea este o buna ocazie pentru o autoanaliza a activitatilor din ultima perioada
Daca seful dumneavoastra tocmai v-a anuntat ca veti fi disponibilizat, nu trebuie sa cadeti in depresie si sa luati totul in tragic. Specialistii in resurse umane recomanda ca un timp sa va odihniti si apoi sa incepeti in forta cautarea unui alt loc de munca. Ei sunt de parere ca trebuie sa lucrati pentru cautarea si obtinerea unui job ca si cum in asta ar consta slujba dumneavoastra.
Pentru inceput, spun expertii in resurse umane, este foarte importanta pastrarea calmului. Chiar daca vestea concedierii a fost un soc, nu trebuie privita ca un esec in cariera, ci ca o oportunitate de a va regandi cariera profesionala. In fond, daca ati fost disponibilizat, s-ar putea sa primiti niste salarii compensatorii sau sa aveti somaj, ceea ce inseamna ca, un anumit interval, aveti ceva bani.
O autoanaliza personala si profesionala este necesara, spune si Mihaela Lefter, specialist resurse umane la compania de recrutare Skill Team, pentru a va clarifica nevoile, asteptarile si pasiunile. "Daca in urma acestei analize descoperiti ca sunteti pasionat de o anumita activitate, incercati sa vedeti cum puteti transforma acest lucru intr-o meserie", recomanda Mihaela Lefter.
Apelati la servicii de consiliere profesionala
Companiile specializate in consiliere profesionala va pot fi de un real folos: veti avea un CV corect intocmit si veti invata cum si ce sa faceti la interviul de angajare. "In urma consilierii va va fi foarte clar daca si cum va puteti reorienta profesional", subliniaza si Mihaela Lefter.
In cazul in care aveti experienta mare in domeniu, puteti impartasi din ea altora, ca trainer. Pentru a putea face acest lucru, trebuie sa urmati un curs de tipul "master training performance".
http://www.romanialibera.ro/a147878/ce-sa-faceti-dupa-concediere.html
|